Τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία της εφαρμογής “Panic Button” αναδεικνύουν τη σημαντική συνεισφορά της στην καταπολέμηση της αόρατης απειλής της έμφυλης βίας.
Κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας της στις πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περίπου 790 γυναίκες έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα. Εκ των οποίων, 120 έχουν χρησιμοποιήσει το “Panic Button,” με επιτυχημένες επεμβάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλες τις περιπτώσεις.
Η εφαρμογή, αποτέλεσμα συνεργασίας με τα Υπουργεία Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Προστασίας του Πολίτη, και της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόκειται να επεκταθεί σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.
Διαβάστε επίσης: Η καλύτερη εφαρμογή εύρεσης της πιο οικονομικής βενζίνης σε όλη την Ελλάδα.
Η εφαρμογή “Panic Button” παρέχει τεχνολογική λύση που επιτρέπει σε γυναίκες που βρίσκονται υπό απειλή ή έχουν υποστεί επίθεση να ειδοποιούν άμεσα τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέσω της γεω-εντοπισμού του κινητού τηλεφώνου του θύματος, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να φτάσουν άμεσα στον τόπο του συμβάντος.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε γυναίκες που έχουν επικοινωνήσει ή πρόκειται να επικοινωνήσουν με τις αστυνομικές αρχές ή τα ειδικά συμβουλευτικά κέντρα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Η Μαρία Σκάγκου, Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας, εξέφρασε ικανοποίηση για τα θετικά αποτελέσματα και τη συνεργασία με την πολιτεία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επέκταση της εφαρμογής θα έχει ακόμα περισσότερα θετικά αποτελέσματα.