Η πιο πρόσφατη έκδοση για το macOS, το High Sierra, υποστηρίζει εφαρμογές αρχιτεκτονικής 32-bit χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις.
Η τακτική αυτή αναμένεται να επηρεάσει αφενός τις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που διανέμονται μέσα από το Mac App Store και αφετέρου το λογισμικό που είναι διαθέσιμο προς λήψη μέσα από τις ιστοσελίδες των κατασκευαστών.
Διαβάστε επίσης: Προστατέψτε τις αναπάντητες κλήσεις σας στο iPhone
Με τον ερχομό του macOS High Sierra 10.13.4, ο χρήστης ενημερώνεται με ένα μήνυμα κατά την πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής πως αυτή “τρέχει” στα 32-bit.
Πώς αναγνωρίζουμε τις εφαρμογές των 32-bit στο Mac;
Αρχικά πατάμε στο μήλο επάνω αριστερά και επιλέγουμε τις “Πληροφορίες για αυτό το Mac”.
Στο παράθυρο που θα μας εμφανιστεί πατάμε στην “Αναφορά συστήματος”.
Στην αριστερή στήλη, θα βρούμε την ενότητα “Λογισμικό” και θα επιλέξουμε την υπό-ενότητα “Εφαρμογές”.
Notes: Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι το σύστημα να σαρώσει τον δίσκο και να φορτώσει τις εφαρμογές.
Στον κατάλογο των εφαρμογών που θα εμφανιστούν πηγαίνουμε εντελώς δεξιά στην οθόνη για να βρούμε τη στήλη με την ονομασία 64-Bit (Intel). Θα δούμε πως σε κάποιες εφαρμογές γράφει “Ναι” και σε κάποιες άλλες “Όχι”. Το “Ναι” δηλώνει πως η εφαρμογή τρέχει στα 64-bit ενώ το “Όχι” σημαίνει πως τρέχει στα 32-bit.
Αυτό ήταν όλο!
Πώς αναγνωρίζουμε τις εφαρμογές των 32-bit στο iOS;
Η Apple με το iOS 11 κατήργησε εντελώς την υποστήριξη των εφαρμογών στα 32-bit. Για να δείτε αν έχετε εγκατεστημένες εφαρμογές στα 32-bit ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Εφαρμογές. Αν πατώντας πάνω στο “Εφαρμογές” δε γίνεται τίποτα, σημαίνει πως όλες οι εφαρμογές της συσκευής σας είναι στα 64-bit.
Αυτές ήταν οι διαδικασίες για να βρείτε τις εφαρμογές των 32 και 64 bit στο Mac και στο iPhone-iPad. Αν έχετε κάποια απορία σχετικά με τα παραπάνω, ενημερώστε μας στα σχόλια!