Πολλά πράγματα είναι πολύ καλύτερα στο iPhone και ένα από αυτά είναι τα emojis!
Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές γλώσσες στον κόσμο και τα emojis είναι μια από αυτές. Τα χρησιμοποιούμε όταν δεν έχουμε «λόγια» και θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με άμεσο, διασκεδαστικό και to the point τρόπο.
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι κάποια emojis «χάνονται στη μετάφραση», ειδικά όταν αποστέλλονται μεταξύ iPhone και Android συσκευών. Ένα πρόσφατο παράδειγμα της ασυμβατότητας είναι η τελευταία παρτίδα emojis που προστέθηκε στα iPhones στα τέλη του 2016.
Μόνο το 4% των χρηστών Android μπορούν να τα δουν, σύμφωνα με μια ανάλυση του Jeremy Burge στην Emojipedia, την μηχανή αναζήτησης των emojis. Αντί για τα πολύχρωμα emojis, οι παραλήπτες λαμβάνουν κενά κουτάκια στη σειρά.
Ποιος φταίει;
Ο λόγος που υπάρχει αυτό το κενό μεταξύ iPhone και Android είναι ότι η Apple κάνει εξαιρετική δουλειά στο να πείθει τους χρήστες να αναβαθμίζουν στην τελευταία έκδοση του λογισμικού της. Η Unicode, είναι ένας “οργανισμός” που εγκρίνει και δημιουργεί νέα emojis σε ετήσια βάση.
Η Google και η Apple ενσωματώνουν γρήγορα τις αλλαγές στο λογισμικό τους και ο μόνος τρόπος να τις λάβει κάποιος άμεσα είναι να το κατεβάσει, μόλις είναι διαθέσιμο.
Η Samsung και η LG δεν είναι τόσο γρήγορες όσο η Apple στην αναβάθμιση της τελευταίας έκδοσης του λογισμικού για Android.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Google, λιγότερο από το 1% των συσκευών Android διαθέτουν την έκδοση 7.0 ή ανώτερη. Αντίθετα, το 84% των χρηστών iPhone έχουν ήδη κατεβάσει το iOS 10 ή ανώτερη έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών iPhone βλέπουν τα νέα emojis.
Παράπλευρες απώλειες
Η κατάσταση έχει χειροτερέψει αρκετά ώστε δημοφιλείς εφαρμογές στο Android, όπως το WhatsApp, αναγκάζονται να ενσωματώνουν επιπλέον στήριξη emojis, αντί απλώς να χρησιμοποιούν την ήδη υπάρχουσα υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος. Αυτό απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από τους προγραμματιστές χωρίς λόγο, αφού η εγγενής υποστήριξη Emoji είναι πολύ απλή.
Μια άλλη παρενέργεια είναι ότι τα emojis που κατασκευάζει η ίδια η Apple χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε συσκευές Android. Για παράδειγμα, το WhatsApp κάνει χρήση των συμβόλων της Apple και όχι της Google.
Υπάρχουν Android συσκευές που λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις αλλά τα περισσότερα από τα δημοφιλή smartphones δεν είναι up to date. Το Google Pixel είναι ίσως η εξαίρεση αφού έχει ανακοινωθεί ότι θα λαμβάνει τις ενημερωμένες εκδόσεις αμέσως μετά την κυκλοφορία τους.
Το συμπέρασμα;
Αν είστε φανατικοί χρήστες Emoji, προσέξτε τη συσκευή που αγοράζετε! Αν έχετε ήδη iPhone και έχετε αναβαθμίσει στο iOS 10, έχετε όλα τα νέα emojis στη διάθεσή σας.
Γενικά, να έχετε κατά νου, ότι μια συσκευή που δεν μπορεί να δει τα emojis των τελευταίων 12 μηνών είναι πολύ πίσω ως συσκευή επικοινωνίας.
Read also: «Οθόνη, κινητό, κάμερες, social media. Μήπως το αφεντικό σας κατασκοπεύει;»
From mirelen