Είναι κάπως παράξενο το πόσο υπεραμύνονται οι άνθρωποι ενός προϊόντος ή μιας ιδέας παρόλο που το λάθος της μπορείς να το δεις «δια γυμνού οφθαλμού» (πολλές φορές ο ένας φτάνει). Και αυτό ισχύει και με το iOS, το Android, το Mac, τα Windows, την Apple, τη Microsoft και η λίστα δεν έχει τέλος. Το ότι το Google Pixel λοιπόν έχει αντιγράψει «μέχρι βίδας» το iPhone 6 (6s, 7 όποιο σας αρέσει) είναι λοιπόν «ηλίου φαεινότερο», αλλά όταν το λες, οι οπαδοί της Google ψιλο-θυμώνουν.
Αλλά πού είναι το πρόβλημα; Το σχέδιο του iPhone 6 αποδείχθηκε ένα αρκετά πετυχημένο σχέδιο και δεν το αντέγραψε μόνο η Google. Το ίδιο έκανε και η HTC και το τελευταίο της μοντέλο πήγε καλά στην αγορά. Φαίνεται πως το σχέδιο αυτό αρέσει σε πολλούς. Το πιο αστείο είναι ότι το iPhone 6 μοιάζει πάρα πολύ με ένα παλιότερο μοντέλο της HTC, το HTC One και εκείνη την εποχή τα iPhone της Apple είχαν εντελώς διαφορετικό σχέδιο. Και τελικά, η σειρά Α της HTC είναι ένας iPhone 6 κλώνος, και το ίδιο και το Google Pixel που είναι ένα iPhone 6 με ένα κομμάτι γυαλί στο πίσω μέρος.
Και τώρα, σε μια εντελώς παράξενη και ειρωνική στροφή των γεγονότων, φαίνεται πως το το Google Pixel δεν αντέγραψε μόνο το iPhone 6, αντέγραψε και το iPhone 4, ψάχνοντας βαθύτερα στη σειρά των iPhone προκειμένου να «δανειστεί» κι ένα άλλο χαρακτηριστικό των iPhone από την εποχή του 2010.
Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν, είχε κυκλοφορήσει ένα μοντέλο iPhone που ήταν όλο μεταλλικό και με επικάλυψη από γυαλί και η Apple έφτιαξε τότε μια νέας σχεδίασης κεραία που τοποθετούνταν εξωτερικά από τη συσκευή. Ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση … στη θεωρία. Στην πράξη, αποδείχθηκε καταστροφική καθώς είχε ένα «μικρό» προβληματάκι: αν κρατούσες τη συσκευή με συγκεκριμένο τρόπο και το χέρι σου κάλυπτε την κεραία, τότε … σήμα τέλος. Δεν είχες καθόλου σήμα. Έχετε καταλάβει, πιστεύω, ότι μιλάμε για το iPhone 4 και το πρόβλημα που δημιούργησε τότε σάλο και έκανε τον Steve Jobs να δώσει την επική απάντηση: «Κρατήστε το με το άλλο χέρι». Ω ναι, θρυλικές εποχές!
Τελικά η Apple, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και πρόσφερε δωρεάν θήκες στους εξαγριωμένους χρήστες για να μην καλύπτουν με το χέρι τους την κεραία και μένουν χωρίς σήμα. Η σχεδίαση άλλαξε, το πρόβλημα διορθώθηκε και όλοι προχωρήσαμε στην επόμενη μέρα και μοντέλο iPhone.
Όλοι; Μάλλον όχι. Βλέπετε η Google κάτι φαίνεται να ζήλεψε από τον ορυμαγδό που έγινε τότε με το iPhone 4 και θέλησε να αντιγράψει το πρόβλημα. Κουλό; Κι όμως έγινε. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, υπάρχει ένα «κρυφό σούπερ χαρακτηριστικό» στο Google Pixel, όπου, όταν το κρατάς με ένα συγκεκριμένο τρόπο, απομονώνεις την κεραία του και σήμα τέλος. Βέβαια έχει να κάνει μόνο με το Bluetooth σήμα, όπως δείχνει το βίντεο, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη αν επηρεάζει και άλλα. Πιο αντιγραφέας πεθαίνεις.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Από Elichord