Φρέσκο αέρα φέρνει το Google Duo στο χώρο των εφαρμογών videochatting. Θα το δοκιμάσετε;
Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα smartphone είναι αυτές της ανταλλαγής μηνυμάτων. Στην κορυφή, φυσικά, βρίσκονται οι εφαρμογές με τις οποίες πραγματοποιούνται βιντεοκλήσεις. Πρόσφατο στη λίστα είναι και το Google Duo, το νέο δημιούργημα της Google που πολλοί το έχουν αναγορεύσει σε «αντίπαλον δέος» του FaceTime. Αρκεί μια σύγκριση στα σημεία κλειδιά για να βγάλουμε νικητή.
Πλατφόρμα και συμβατότητα
Προσωπικά, χρησιμοποιώ αρκετό καιρό το FaceTime, κυρίως επειδή έχω iPhone και αγαπώ το οικοσύστημα της Apple. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω κλειστά τα μάτια μου για οποιοδήποτε άλλο app. Καταρχάς, το FaceTime λειτουργεί αποκλειστικά με συσκευές της Apple (αν και στο παρελθόν οι φήμες έλεγαν ότι θα έρθει και στο Android). Το γεγονός αυτό από μόνο του σημαίνει ότι μόνο δυο συσκευές με λειτουργικό iOS μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με FaceTime.
Από την άλλη πλευρά, το Duo της Google είναι διαθέσιμο τόσο για iPhone όσο και για Android smartphones. Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν είναι συμβατό (ακόμη;) για tablets. Έτσι, τεχνικά, το FaceTime λειτουργεί σε περισσότερους τύπους συσκευών (τηλέφωνο, tablet, Mac) ενώ το Duo λειτουργεί σε περισσότερες πλατφόρμες (Android και iOS).
Η “συμβατότητα” του χρήστη είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Για το Duo δεν είναι απαραίτητος ένας λογαριασμός στο Google αλλά μόνο ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου. Το FaceTime απαιτεί ένα Apple ID, το οποίο, ούτως ή άλλως έχετε, αν είστε χρήστης iPhone.
Read also: «FaceTime στο Android;»
Εμφάνιση
Τόσο το Duo όσο και το FaceTime διαθέτουν πολύ απλές εφαρμογές. Με το Duo, αρκεί ένα πάτημα στις πληροφορίες της επαφής και η βιντεοκλήση ξεκινά. Το ίδιο ισχύει και στο FaceTime, αν και το interface είναι λίγο πιο παραδοσιακό, έχοντας μεγάλες ομοιότητες με το app Τηλέφωνο για iOS.
Ποιότητα βίντεο
Το για χρόνια δοκιμασμένο FaceTime δεν προσφέρει πάντοτε μια αξιόπιστη σύνδεση. Κάποιες φορές παγώνει τη σύνδεση αλλά πολλές φορές αυτό εξαρτάται από το αν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε Wi-Fi. Το Duo διαθέτει ένα χαρακτηριστικό με το οποίο παρακολουθεί συνεχώς τη σύνδεση του διαδικτύου. Αν αυτή αρχίσει να επιβραδύνει, η εφαρμογή θα μειώσει την ποιότητα του βίντεο, ώστε να διατηρήσει τη σύνδεση, αντί να προσπαθεί να μεταδώσει βίντεο HD και να καταλήξει να χάσει την κλήση.
Read also: «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εφαρμογή FaceTime»
Μοναδικά χαρακτηριστικά
Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του Duo είναι το «Knock Knock», το οποίο σας επιτρέπει να δείτε το άτομο που σας καλεί ζωντανά πριν απαντήσετε την κλήση. Αυτό σας δίνει μια οπτική ένδειξη του ποιος σας καλεί και του τι θέλει σας δείξει ή να σας πει. Από την άλλη πλευρά, το FaceTime μας δίνει τη δυνατότητα να παρακάμψουμε το βίντεο και να πραγματοποιήσουμε μια κλήση μόνο με ήχο.
Η ετυμηγορία
Το Google Duo πραγματικά κερδίζει σε ορισμένους τομείς, συμπεριλαμβανόμενης της συμβατότητας και με τις δύο πλατφόρμες, της όμορφης διεπαφής και της έλλειψης απαίτησης για δημιουργία νέου λογαριασμού. Το FaceTime, ωστόσο, κερδίζει σε διάφορα μέτωπα, όπως στην υποστήριξη τόσο σε iPhone αλλά και σε iPad και Mac αλλά και στη δυνατότητα κλήσεων ήχου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Duo μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο και αν η ποιότητα των βιντεοκλήσεων συνεχίσει να είναι τόσο καλή, τότε ίσως το προτιμήσουμε κι εμείς, οι χρήστες iOS συσκευών, σαν εναλλακτική λύση.
Read also: «FaceTime, Skype, Hangouts, όλες οι πληροφορίες για να φέρετε κοντά τα αγαπημένα σας πρόσωπα»
Download the Google Duo εδώ
From mirelen