Τα (εκπληκτικά) αποτελέσματα του iPhone 8 στο Geekbench είναι προϊόν απάτης

5a1aac590fd7b5354acb61b0e5ac0db2 3b2
blog banner ired inner pages

Όσο οι μήνες περνούν, τόσο θα παρουσιάζονται ειδήσεις, σχόλια, αναφορές, διαρροές και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε για το επερχόμενο iPhone. Κάποιες από αυτές τις ειδήσεις αληθεύουν, κάποιες άλλες παρέχουν κάποια νέα κομμάτια του παζλ και κάποιες άλλες, είναι απλές …απάτες.

Στο ired blog προσπαθούμε να σας παρουσιάζουμε μόνο τις ειδήσεις που εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες να ευσταθούν. Όμως, πρόσφατα έκανε το γύρο του διαδικτύου η είδηση πως μία “κρυφή” έκδοση του iPhone 8 “μετρήθηκε” στην εφαρμογή benchmarking, Geekbench, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

01

Σύμφωνα λοιπόν με τη συγκεκριμένη “αναφορά”, το iPhone 8 επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα στις μετρήσεις του Geekbench. Αν ίσχυαν αυτά τα σκορ, η συσκευή θα ήταν από 35% έως 60% πιο γρήγορη από την αμέσως ταχύτερη, κατά τον συγκεκριμένο τρόπο μέτρησης.

Διαβάστε επίσης: Ο Tim Cook απείλησε πως θα αφαιρέσει το Uber app από το App Store

Ωραίο θα ήταν, αλλά, δεν ισχύει. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σκεφτούμε πως η Apple αποκλείεται να έμπαινε στη συγκεκριμένη διαδικασία, εφόσον η δημοσιοποίηση του αποτελέσματος θα ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη. Επίσης, είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να υπάρχουν μετρήσεις της συγκεκριμένης συσκευής.

Αυτά όμως είναι θεωρίες. Ο Greg Barbosa του 9to5Mac το έψαξε λίγο παραπέρα και κατέληξε στο (ασφαλές) συμπέρασμα πως η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι “πειραγμένη”. Πρώτα απ’ όλα η αναλογία οθόνης του στιγμιοτύπου οθόνης δεν είναι σωστή. Ακόμα και αν το νέο iPhone είχε τέτοια αναλογία οθόνης, η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν έχει ενημερωθεί για να αποδίδει σωστά σε αυτή.

Επιπροσθέτως, ο Greg προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και μίλησε με τον ιδρυτή των PrimateLabs, John Poole, ο οποίος και επιβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο screenshot αποτελεί προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας.

Στους μήνες που ακολουθούν, θα δούμε και θα διαβάσουμε πολλά. Πάντα όμως θα πρέπει να είμαστε σκεπτικοί για κάθε νέα είδηση και δεν θα πρέπει να την υιοθετούμε (άρα και μεταδίδουμε) ως “γεγονός”.

Η συγκεκριμένη “είδηση”, δυστυχώς, δεν ισχύει.

by Kostthem

RELATED PROJECTS