Τελικά μάλλον είναι αλήθεια: το επόμενο (ή μεθεπόμενο) iPhone θα φέρει OLED οθόνη
Οι φήμες για τη χρήση της OLED τεχνολογίας στην οθόνη των μελλοντικών iPhones κρατάει χρόνια. Αν και, γνωρίζαμε από καιρό πως δεν θα ήταν το φετινό μοντέλο που θα μας “προσέφερε” αυτή την αλλαγή, είμαστε θα έλεγα πλέον προετοιμασμένοι για αυτή. “Προετοιμασμένοι”, τουλάχιστον στο σκέλος της πληροφορίας, καθώς, δεν θεωρώ πως όλοι είμαστε υπέρ αυτής της αλλαγής.
Read also: 40 εκατομμύρια οθόνες OLED οι πρώτες παραγγελίες για το iPhone του 2017
Ενώ λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει από καιρό το φως της δημοσιότητας, η Sharp προτίθεται να επενδύσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια στην OLED τεχνολογία, ταυτόχρονα κάποιες διαρροές αναφέρουν πως η εταιρία είναι σε συζητήσεις με την Apple, για τη χρήση της τεχνολογίας αυτής σε μελλοντικά μoντέλα έξυπνων τηλεφώνων της.
Οι παρατηρητές της αγοράς δε, εκτιμούν πως τα δύο αυτά γεγονότα (αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έτσι τις αναφορές), ξεκάθαρα, συνδέονται μεταξύ τους. Δηλαδή, η Sharp θα προχωρήσει στην επένδυση αυτή, “ορμώμενη” από πιθανή συμφωνία της με την Apple.
Λέγεται πως το μέλλον αυτής της πιθανής συμφωνίας θα εξαρτηθεί από την (ποσοτική) δυνατότητα παραγωγής της Sharp, καθώς ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές smartphone κάνουν χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
Βέβαια, σύμφωνα με τις αναφορές, η επένδυση της Sharp αναμένεται να “παράξει” τα πρώτα της αποτελέσματα (δηλαδή, οι πρώτες OLED οθόνες θα είναι έτοιμες προς διάθεση) κατά το δεύτερο μισό του 2018. Δηλαδή, αυτή η πιθανή στρατηγική συμφωνία δεν θα καλύψει τις ανάγκες της Apple για το 2017, κάτι που σημαίνει πως το επερχόμενο iPhone θα φέρει OLED οθόνη άλλου κατασκευαστή ή το “switch” θα γίνει στη μεθεπόμενη συσκευή.
Τέλος, μάλλον θα πρέπει να συνδέσουμε την υιοθέτηση της OLED τεχνολογίας από την Apple με το λανσάρισμα ενός σκούρου θέματος (dark mode) στο iOS, καθώς ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι το γεγονός πως τα pixels της ενεργοποιούνται το καθένα ξεχωριστά. Πράγμα που σημαίνει πως στο ενδεχόμενο ενός dark mode, τα pixels που αποδίδουν το μαύρο χρώμα δεν θα ενεργοποιούνται, αλλά θα “βοηθούν” στους καλύτερους χρόνους ενεργειακής αυτονομίας.
από Comball