Η Apple δεν έρχεται πάντα πρώτη στις καινοτομίες αλλά δικαιωματικά της ανήκουν οι παρακάτω πέντε ιδέες που άλλαξαν το σκηνικό των smartphones.
Όσο κι αν αγαπάμε την Apple, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έρχεται πάντα πρώτη στις καινοτομίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα νέα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει σε software and hardware των νέων συσκευών iPhone, υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό σε Android συσκευές.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Apple έρχεται πάντα …δεύτερη. Παρακάτω, αναλύουμε 5 καινοτομίες-κλειδιά που η Apple εγκαινίασε πριν από τον ανταγωνισμό και την επιρροή που είχαν αυτές στη βιομηχανία των smartphones.
Read also: «AfterDark: 6 ατυχείς καινοτομίες που θα έχουμε σύντομα στα αυτοκίνητά μας»
2008: το iOS App Store
Μια από τις πιο επιτυχημένες καινοτομίες του iPhone ήταν το App Store. Πρωτοεμφανίστηκε το 2008 και σε συνεργασία με το iTunes προσέφερε τον πιο απλό τρόπο να κατεβάζει και να αγοράζει κανείς εφαρμογές και να τις εγκαθιστά στη συσκευή του. Η Google ακολούθησε με το δικό της κατάστημα που σήμερα ονομάζεται Google Play and the Blackberry εγκαινίασε το δικό του μαγαζί, το Blackberry World Store.
Το App Store, επίσης, τράβηξε την προσοχή των προγραμματιστών στη δημιουργία εφαρμογών για smartphones, οι οποίοι μέχρι τότε ασχολούνταν με την ανάπτυξη προγραμμάτων για υπολογιστές και laptop.
2011: Siri
Μπορεί να μη χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά τη Siri, αφού δεν μιλάει ελληνικά, όμως η Siri είναι εκεί, έτοιμη να σας βοηθήσει στο οτιδήποτε. Ήταν η πρώτη ψηφιακή βοηθός που εμφανίστηκε στα smartphones. Σύντομα ακολούθησε το Google Now of Android and the Cortana of Microsoft. Η Siri άνοιξε την πόρτα στην αλληλεπίδραση κινητού και χρήστη με βάση τη φωνή και θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμη αν η Apple προχωρήσει στην κατασκευή του Apple Car.
Read also: «Έρχεται το Apple Car;»
2013: Ο 64-bit A7 επεξεργαστής
Αν και οι ανταγωνιστές τον υποδέχτηκαν ως «μαγικό επινόημα», ο 64-bit A7 επεξεργαστής έδωσε στους προγραμματιστές την ευκαιρία να δημιουργήσουν πιο ισχυρά apps, αφού τα chip με περισσότερα bits μπορούν να διαχειριστούν περισσότερη μνήμη. Φυσικά, για να λειτουργήσει ικανοποιητικά ένα smartphone θα πρέπει να διαθέτει και την ανάλογη RAM. Για αυτό και το 2013 κάποιοι θεώρησαν τον Α7 ανέκδοτο: επειδή το iPhone 5s είχε RAM 1GB. Τώρα που το iPhone 6s ήρθε στην αγορά με 2GB RAM, o 64-bit επεξεργαστής θα δείξει την αξία του.
Read also: «Ένα μαγικό ταξίδι σε 10 ιστορικές στιγμές της εταιρείας Apple»
2013: Touch ID
Είναι δύσκολο να καταλάβεις την αξία του Touch ID, αν δεν το χρησιμοποιήσεις σε καθημερινή βάση. Ο αισθητήρας του δακτυλικού αποτυπώματος προσφέρει τεράστια διευκόλυνση στο ξεκλείδωμα της συσκευής και πλέον χρησιμεύει και στις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω του Apple Pay. Η Google μόλις φέτος κατάφερε να προσθέσει την δική της παρόμοια τεχνολογία στα Android, με την κυκλοφορία του 6.0 Marshmallow.
Read also: «6 χαρακτηριστικά του Marshmallow 6.0 που η Google «δανείστηκε» από το iOS»
2015: 3D Touch
Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στον τρόπο που αλληλεπιδρά κανείς με το iPhone είναι η ολοκαίνουρια λειτουργία 3D Touch. Πρωτοεμφανίστηκε ως «Force Touch» at Apple Watch και επιτρέπει στον χρήστη να εκτελέσει διαφορετικές εντολές ανάλογα με το πόσο δυνατά πατάει κανείς την οθόνη. Αν και είναι νωρίς να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο του 3D Touch, κάποιες πρόωρες ενδείξεις δίνουν την εντύπωση ότι η τεχνολογία αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για νέες λειτουργίες σε νέες εφαρμογές και θα ανοίξει το δρόμο στους προγραμματιστές για νέες ιδέες, ώστε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το 3D Touch.
Υποθέτουμε ότι η Google and the Microsoft θα βάλουν τα δυνατά τους να φέρουν παρόμοια τεχνολογία και στις δικές τους συσκευές.
From mirelen.