Αναστάτωση προκλήθηκε τις προηγούμενες ώρες, σε όσους επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τον ψηφιακό βοηθό της Apple, Siri, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.
Συγκεκριμένα, μια απλή ερώτηση του τύπου “who is Donald Trump” (ποιος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ) ή “how old is Donald Trump” (ποια είναι η ηλικία του Ντόναλντ Τραμπ), αρκούσε για να εμφανιστεί μεν η ζητούμενη πληροφορία, συνοδευόμενη όμως από μια εικόνα ακατάλληλου περιεχομένου!
Διαβάστε επίσης: Πώς μπορείτε να “κρύψετε” Instagram Posts και Stories στο iPhone
Είναι γεγονός πως ο Siri χρησιμοποιεί αποτελέσματα από την ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia για να τροφοδοτήσει μεγάλο μέρος της γνωσιακής του βάσης. Πέρα από τα πλεονεκτήματα, η χρήση αυτή έχει και μειονεκτήματα, καθώς η Wikipedia μπορεί να τροποποιηθεί, ως προς το περιεχόμενό της, από τον οποιονδήποτε και να πέσει “θύμα” ιντερνετικού βανδαλισμού!
Κάτι τέτοιο συνέβη τις προηγούμενες ώρες και έτσι τη θέση της εικόνας του Αμερικανού Προέδρου πήρε μια από τις εικόνες που χαρακτηρίζονται σαν “Μη Ασφαλούς Περιεχομένου”. Θεωρείται αυτονόητο πως η Apple δεν επέλεξε τη συγκεκριμένη εικόνα για να αντικαταστήσει το πρόσωπο του Τραμπ, κάτι που πιθανόν να προήλθε από τον “βανδαλισμό” της βάσης δεδομένων της Wikipedia.
Διαβάστε επίσης: Apple: Σκέψεις για δημιουργία συσκευής TV χαμηλότερου κόστους
Η εξέλιξη αυτή κράτησε για κάποιες ώρες κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, ωστόσο δεν επηρέασε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες. Τελικά, η Wikipedia ενημέρωσε πως ο συγκεκριμένος βανδαλισμός επηρέασε τόσο τη σελίδα του Ντόναλντ Τραμπ όσο και κάποια άλλα σχετικά άρθρα, ενώ οι λογαριασμοί χρηστών που ενεπλάκησαν σε αυτόν, κλειδώθηκαν και αποκλείστηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο. Από την πλευρά της, η Apple διόρθωσε το πρόβλημα, μετακινώντας αρχικά ολόκληρη τη γνωσιακή λίστα του Siri και χρησιμοποιώντας στη συνέχεια τις διορθωμένες πληροφορίες της Wikipedia.