Η Αpple αφαιρεί τη λειτουργία “Do Not Track” από τον Safari, κάτι το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα περάσει απαρατήρητο από χρήστες και μη του internet browser της εταιρίας.
Η λογική πίσω από τη συγκεκριμένη λειτουργία, η οποία υπάρχει σχεδόν σε όλους τους browsers, είναι πως αφού ενεργοποιηθεί, αποστέλλει ένα (αόρατο) αίτημα από τον χρήστη σε όλα τα sites τα οποία επισκέπτεται, προκειμένου να τους δηλώσει πως δεν θέλει να μείνουν ίχνη της επίσκεψής του στο αρχείο τους, όπως και στον υπολογιστή τους.
Διαβάστε επίσης: H αλλαγή που φέρνει στο Safari το νέο iOS 12.2
Παρ’ότι υπάρχει εδώ και χρόνια, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι, από λίγο έως πολύ, άχρηστη, καθώς ένας ελάχιστος αριθμός ιστοσελίδων “μαρκάρει” με αυτό τον τρόπο τους χρήστες, μιας και αυτό δεν απαιτήθηκε ποτέ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις προς τις ιστοσελίδες καθ’αυτές.
Όπως αναφέρεται στις σημειώσεις της κυκλοφορίας της τελευταίας έκδοσης του Safari, η Apple αφαίρεσε τη συγκεκριμένη λειτουργία “για να αποφευχθεί πιθανή χρήση του σήματος ως αναγνωριστικό στοιχείο”, κάτι το οποίο πρακτικά θα οδηγούσε σε εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα από αυτά για τα οποία σχεδιάστηκε η λειτουργία!
Να σημειωθεί, βέβαια, πως η Apple έχει εισάγει στον Safari έναν αυτόματο anti-tracker, ο οποίος λίγο πολύ εξυπηρετεί, μα και υπερκαλύπτει τους σκοπούς για τους οποίους είχε “γεννηθεί” το Dο Not Track, από τις αρχές του 2017, οπότε στην οποιαδήποτε περίπτωση ανησυχήσατε διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές, να έχετε κατά νου πως η Αpple είχε ήδη μεριμνήσει για εσάς…