Μια από τις σημαντικές βελτιώσεις που παρέχει το Android 14 στην αυτονομία

70a384a8214ce7b4ff52248f7e6d07f3 401
blog banner ired inner pages

Πολλοί χρήστες που αναβάθμισαν τα Google Pixel 7 και Pixel 6 στο Android 14 ανέφεραν ότι παρατηρούν βελτιωμένη διαχείριση θερμότητας και αυξημένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτή η βελτίωση αποδίδεται σε διάφορες βελτιστοποιήσεις εξοικονόμησης ενέργειας, περιλαμβανομένων βελτιώσεων στον προγραμματισμό συμβάντων και στην προσωρινή αποθήκευση εφαρμογών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Google, με το νέο λειτουργικό σύστημα, έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση προσπαθειών κακόβουλων φορέων που επιχειρούν να παρακάμψουν τους περιορισμούς των εφαρμογών στο παρασκήνιο.

Ο προγραμματιστής εφαρμογών Greenify Oasis Feng, σύμφωνα με τον Mishaal Rahman, ανακάλυψε βιβλιοθήκες όπως η MarsDaemon, οι οποίες επιτρέπουν στις εφαρμογές να εκτελούνται διαρκώς στο παρασκήνιο. Αυτές οι βιβλιοθήκες εκτελούν διάφορες διεργασίες για να αποτρέψουν το σύστημα από τον τερματισμό διεργασιών της ίδιας εφαρμογής, δημιουργώντας έναν κύκλο που εμποδίζει το σύστημα να τις θέσει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος επεξεργαστής των Android ξεπερνά σχεδόν σε όλες τις δοκιμές απόδοσης τον A17 Pro των iPhone 15 Pro στα benchmarks.

Το Android 14 αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα παγώνοντας αρχικά ολόκληρη την εφαρμογή και τις διεργασίες της. Έπειτα, το σύστημα τερματίζει μεμονωμένες διεργασίες, επιτρέποντας μόνο στις εναπομείνασες να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Αυτό εμποδίζει την επανεκκίνηση διεργασιών στο παρασκήνιο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η βιβλιοθήκη MarsDaemon δεν είναι κακόβουλη καθαυτή, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται από κακόβουλο λογισμικό για παράταση της δραστηριότητάς του.

Επιπλέον, το Android 14 εισάγει βελτιώσεις πέρα από την αντιμετώπιση της πιθανής κακόβουλης δραστηριότητας στο παρασκήνιο. Η Google έχει ενισχύσει το εσωτερικό σύστημα μετάδοσης, αλλάζοντας τον τρόπο που το Android ενημερώνει τις εφαρμογές για αλλαγές κατάστασης.

Οι προγραμματιστές ενθαρρύνονται να αποφεύγουν τη χρήση άμεσων ειδοποιήσεων εκτός αν απαιτείται, καθώς η αποστολή μηνυμάτων σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Επιπλέον, οι νεοεγκατεστημένες εφαρμογές που στοχεύουν στο Android 13 ή μεταγενέστερη έκδοση πρέπει να ζητούν ρητά την άδεια του χρήστη για την αποστολή ειδοποιήσεων.

Τέλος, η Google έχει επιφέρει βελτιώσεις στην προσωρινή αποθήκευση εφαρμογών, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για το πάγωμα μιας αποθηκευμένης εφαρμογής από 10 λεπτά σε 10 δευτερόλεπτα. Ο μέγιστος αριθμός αποθηκευμένων εφαρμογών στην προσωρινή μνήμη έχει αυξηθεί από 32 σε 1024. Συνολικά, αυτές οι αλλαγές συνεισφέρουν σημαντικά στη βελτίωση της αυτονομίας και στη μείωση της θερμότητας στα τηλέφωνα που εκτελούν Android 14.

Διαβάστε επίσης: Google Pixel 8 Pro και iPhone 15 Pro Max: Συνδέθηκαν μέσω θύρας USB-C. Ας δούμε τα αποτελέσματα.

RELATED PROJECTS