Πώς μπορείτε να χάσετε κιλά με την βοηθεία του κινητού σας

7e037a07e79df833b31b3e2f204e6b7f 31d
blog banner ired inner pages

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ!!!! Σημειώστε όλες τις θερμίδες που λαμβάβεται την ημέρα και θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα.

 

Ξεκινώντας μια προσπάθεια για να βελτιώσουμε το σώμα μας, ή απλά να κάνουμε μια αρχή για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, συνεπάγεται πως το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε την διατροφή μας. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να υπολογίσουμε τις θερμίδες συντήρησής μας. Βάσει των υπολογισμών μας, μπορούμε μετά να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχουμε θέσει, είτε αυτό σημαίνει να χάσουμε κιλά (υποθερμιδική διατροφή), είτε να μείνουμε στα κιλά μας (ισοθερμιδική διατροφή), είτε να βάλουμε βάρος (υπερθερμιδική διατροφή). Στη συνέχεια, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να υπολογίσουμε τα μακροθρεπτικά (υδατάνθρακα, πρωτεΐνη και λιπαρά) που πρέπει να συμπληρώνουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Είναι προφανές πως για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας και να ‘χουμε αποτέλεσμα, πρέπει να γίνεται καταγραφή αυτών που τρώμε. Πόσο τρώμε; Τι θερμιδικό κόστος έχουν αυτά που τρώμε; Πόση πρωτεΐνη είχαμε; Πόσο υδατάνθρακα; Πόσες θερμίδες μού υπολείπονται; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, έρχονται να δώσουν απάντηση όλες οι εφαρμογές καταγραφής, όπως είναι το MyFitnessPal.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο μέσω υπολογιστή, όσο κι από φορητές συσκευές. Υπολογιστής και φορητές συσκευές συγχρονίζονται μεταξύ τους, έτσι ώστε να συμβαδίζουν με όποια ενημέρωση έχουμε κάνει. Μέσω υπολογιστή, επισκεπτόμαστε τη διεύθυνση www.myfitnesspal.com.Στο κινητό μας, μπορούμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή, είτε απ’ το Play Store είτε απ’ το Google Play.

Πάμε να δούμε πώς δουλεύει αυτό το πολύτιμο εργαλείο.

1. Κατεβάζουμε την εφαρμογή απ’ το αντίστοιχο Store.

 

  1. Αφού γίνει η εγκατάσταση της εφαρμογής, μεταφερόμαστε στο περιβάλλον τού MyFitnessPal, όπου καλούμαστε να δημιουργήσουμε τον λογαριασμό μας. Επιλέγουμε το Sign Up. Μας ρωτάει με ποιον τρόπο θέλουμε να εγγραφούμε: εγγραφή με μέιλ (Sign Up with Email) ή μέσω του λογαριασμού μας στο Facebook (Continue with Facebook). Κάνουμε την επιλογή που μας αρέσει
  2. Καταχωρούμε τα στοιχεία που μας ζητάει.

Ποιος είναι ο στόχος μας;

  • Να χάσουμε βάρος (Lose weight)
  • Να μείνουμε στα κιλά μας (Maintain weight)
  • Να βάλουμε βάρος (Gain weight)

Πόσο δραστήριοι είμαστε μες στην ημέρα;

  • Όχι πολύ δραστήριος (Not very Active) – για επαγγέλματα που δεν απαιτούν κίνηση, όπως τραπεζικός υπάλληλος
  • Ελαφρώς δραστήριος (Lightly Active) – για επαγγέλματα που μας επιτρέπουν να έχουμε μια κάποια κίνηση, όπως ο δάσκαλος
  • Δραστήριος (Active) – για επαγγέλματα με κίνηση, όπως είναι ο σερβιτόρος
  • Πολύ δραστήριος (Very Active) – για μεγάλη δραστηριότητα μες στην ημέρα

 

Φύλο

  • Άνδρας (Male)
  • Γυναίκα (Female)

Birthday: εισάγουμε την ημερομηνία των γενεθλίων μας
Location: επιλέγεται αυτόματα η τοποθεσία μας
Zip Code: εισάγουμε τον ταχυδρομικό μας κωδικό (προαιρετικά)
Height: εισάγουμε το ύψος μας (σε εκατοστά)
Current weight: εισάγουμε το τρέχον βάρος μας

   

Εν συνεχεία, εισάγουμε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας και επιλέγουμε έναν κωδικό πρόσβασης κι ένα όνομα χρήστη, και τέλος τσεκάρουμε την επιλογή των όρων χρήσης και κάνουμε κλικ στο Sign Up.

Κατόπιν, μας ζητάει να τσεκάρουμε τις δύο επιλογές που μας δίνονται, συμφωνώντας στη συλλογή και την χρήση των δεδομένων μας.

Αυτά ήταν τα βήματα, για να μεταφερθούμε σε μια νέα οθόνη, όπου μας δείχνει τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώνουμε. Προσωπικά, σας προτρέπω να βασιστείτε στους δικούς σας υπολογισμούς, με τη βοήθεια του οδηγού που σας έδωσα παραπάνω. Να παρακολουθείτε την πρόοδό σας κι όποτε χρειάζεται να κάνετε τις απαραίτητες αναπροσαρμογές.

Τελειώνοντας, θα πρέπει να είμαστε σ’ αυτή την οθόνη.

Πηγαίνουμε στην κορυφή τής σελίδας και κάνουμε κλικ στις γραμμούλες, στ’ αριστερά απ’ το όνομα της εφαρμογής, και επιλέγουμε Goals.

Επιλέγουμε Calorie, Carbs, Protein and Fat Goals.

Από εκεί αλλάζουμε τις θερμίδες που μας δίνουν με αυτές που υπολογίσαμε οι ίδιοι, και εισάγουμε την ποσότητα των μακροθρεπτικών μας. Να έχετε κατά νου πως η καταχώρηση γίνεται κατά προσέγγιση, καθώς η ακριβής είναι διαθέσιμη μονάχα κατόπιν πληρωμής.

Αφού τελειώσουμε τις καταχωρίσεις μας, επιλέγουμε το Diary για να διαμορφώσουμε διατροφικά την ημέρα μας.

Όπως βλέπουμε, υπάρχει ενότητα για το Πρωινό, το Μεσημεριανό, το Βραδινό, τα Σνακ και η επιλογή να παρακολουθούμε και τη κατανάλωση του νερού μας.

Πηγαίνοντας στο Breakfast και Add Food, μπορούμε να αναζητήσουμε την τροφή μας. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να καταχωρίσουμε τη βρώμη μας, θα πληκτρολογήσουμε “βρώμη” και θα επιλέξουμε απ’ τα αποτελέσματα που μας επιστρέφει η εφαρμογή.

Επιλέγοντας το πρώτο αποτέλεσμα, μεταφερόμαστε σε μια οθόνη όπου καταχωρούμε τα γραμμάρια μας (Number of Servings) και επικυρώνουμε την επιλογή μας. Για 80 γραμμάρια βρώμης, έχουμε…

Οπότε στην ενότητα του Πρωινού, βλέπουμε την βρώμη μας, τα γραμμάρια και τις θερμίδες αυτής της ποσότητας.
Στο Calories Remaining, μπορούμε να δούμε πόσες θερμίδες έχουμε καταναλώσει και πόσες υπολείπονται.

Η διαδικασία είναι η ίδια για όλες τις τροφές. Για ό,τι δεν υπάρχει στα ελληνικά, κάντε αναζήτηση με την αγγλική ονομασία, αφού την αναζητήσετε (για όσους δεν ξέρουν αγγλικά). Οτιδήποτε έχει barcode, μπορείτε να το σκανάρετε και να το καταχωρίσετε. Απλά επιλέγετε το κουμπί με το barcode, στην οθόνη που σε άλλη περίπτωση θα πληκτρολογούσατε την ονομασία τής τροφής που αναζητάτε.

Πηγαίνοντας κάτω χαμηλά στο Nutrition –> Nutrients μπορείτε να δείτε την ποσότητα των μακροθρεπτικών σας.

Όσο χρησιμοποιείτε την εφαρμογή και καταχωρείτε τις τροφές σας, αυτές θα αποθηκεύονται, οπότε θα μπορείτε να τις επιλέγετε κάθε φορά και να μην ψάχνετε απ’ την αρχή. Σε κάθε ενότητα, υπάρχει κι η δυνατότητα αποθήκευσης του γεύματος για πιο γρήγορη καταχώριση, όπως κι η δυνατότητα αντιγραφής και μεταφοράς πχ του χθεσινού γεύματος στις σημερινές καταχωρίσεις. Οι επιλογές αυτές δίνονται κάνοντας κλικ στις τελίτσες τού Add Food.

Διαβάστε επισης: iOS| Συμβουλές οργάνωσης για εφαρμογές, φωτογραφίες, email και άλλα!

Tip: Να αναζητάτε πρώτα την διατροφική αξία κάθε τροφής, ώστε να επιλέγετε το αποτέλεσμα που είναι πιο αντιπροσωπευτικό. Παρακάτω θα δείτε κάποιες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε πίο γρήγορα και αποτελεσματικά στο στόχο σας.

 

  1. Lifesum

 

Μία από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις παρακολούθησης δίαιτας και άσκησης στο MyFitnessPal είναι το Lifesum. Η εφαρμογή προσπάθησε να απομακρυνθεί από ετικέτες όπως “μετρητής θερμίδων” και “εφαρμογή δίαιτας”, και χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως “ψηφιακή εφαρμογή αυτοφροντίδας”.Η διεπαφή του Lifesum είναι πολύχρωμη και ιδιόμορφη, καθιστώντας την επιτυχία με τους fitness influencers και δημοφιλή στο σύγχρονο κοινό. Με λίγα μόνο κλικ, μπορείτε να δημιουργήσετε το προσαρμοσμένο προφίλ σας, να ορίσετε διατροφικούς στόχους, να επιλέξετε διατροφικές προτιμήσεις και να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γευμάτων χωρίς προβλήματα.Η εφαρμογή διαθέτει μια τεράστια βάση δεδομένων τροφίμων που περιλαμβάνει εκατομμύρια είδη τροφίμων, καθώς και έναν ενσωματωμένο σαρωτή barcode για να κάνετε την ενημέρωση του ημερολογίου τροφίμων σας λίγο πιο εύκολη. Εάν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να πίνετε περισσότερο νερό ή να αυξήσετε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, τότε οι ιχνηλάτες συνήθειας του Lifesum μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μόνιμες, υγιεινές συνήθειες.Η βασική έκδοση του Lifesum— η οποία περιλαμβάνει μια λειτουργία σάρωσης barcode— είναι δωρεάν για χρήση, αλλά θα χρειαστεί να πληρώσετε μια μικρή μηνιαία συνδρομή για να αποκτήσετε πρόσβαση στις πλήρεις δυνατότητες της.  

2.  Lose It!

Είναι μια εφαρμογή αποκλειστικά αφιερωμένη στο να βοηθά τους χρήστες της να χάσουν βάρος. Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες διαθέσιμες βάσεις δεδομένων παρακολούθησης τροφίμων —που περιέχει περισσότερα από 34 εκατομμύρια τρόφιμα— καθιστώντας όσο το δυνατόν πιο εύκολη την παρακολούθηση όλων όσων τρώτε. Κατά τη δημιουργία του προφίλ σας, θα σας ζητηθεί να απαντήσετε σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένου του εάν έχετε προσπαθήσει να χάσετε βάρος στο παρελθόν και τι σας παρακινεί να πετύχετε τους στόχους σας. Είναι εντελώς δωρεάν το να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να αρχίσετε να παρακολουθείτε τη διατροφή σας, αλλά θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση εάν θέλετε να ξεκλειδώσετε επιπλέον λειτουργίες, όπως προσαρμοσμένους στόχους και παρακολούθηση συνήθειας   

 

 

3.   Calorie Counter by FatSecret

Η εφαρμογή Calorie Counter της FatSecret μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα ή σε συγχρονισμό με το FatSecret Professional για να μοιραστείτε τα δεδομένα της διατροφής και της άσκησης σας με έναν επαγγελματία υγείας. Το εύχρηστο ημερολόγιο τροφίμων του έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να κάνετε την παρακολούθηση των τροφίμων συνήθεια, ενώ διαθέτει ακόμη και μια λειτουργία αναγνώρισης εικόνας που θα τραβήξει μια φωτογραφία του γεύματός σας και θα αναλύσει το διατροφικό του περιεχόμενο.Εάν θέλετε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων, μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτές τις εικόνες φαγητού στο δικό σας άλμπουμ φωτογραφιών φαγητού, επιτρέποντάς σας να κρατήσετε μια δίαιτα φωτογραφιών με φωτογραφίες τροφίμων. Αν και το Calorie Counter διατίθεται κυρίως ως εφαρμογή απώλειας βάρους, μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν το τρέχον βάρος τους ή να κερδίσουν βάρος, αν αυτός είναι ο στόχος σας.

 

4. Cronometer

    

Το Cronometer είναι μια από τις πιο λεπτομερείς διαθέσιμες εφαρμογές παρακολούθησης τροφίμων. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε έως και 82 μικροθρεπτικά συστατικά, ακόμη και η δωρεάν έκδοση του παρέχει περισσότερες διατροφικές πληροφορίες από τους περισσότερους ανταγωνιστές του.Η διεπαφή είναι μοντέρνα και πολύχρωμη, λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο των δεδομένων που εμφανίζει η εφαρμογή. Οι θαυμαστές της σκοτεινής λειτουργίας θα χαρούν να ακούσουν ότι υπάρχει επίσης διαθέσιμο ένα σκοτεινό θέμα. Η εφαρμογή στοχεύει να υποστηρίξει διάφορες δίαιτες, συμπεριλαμβανομένης της διαλείπουσας νηστείας με το ενσωματωμένο χρονόμετρο νηστείας και της κετογονικής  με την αριθμομηχανή ‘’κετο’’.Το Cronometer διαθέτει μια εκτενή βιβλιοθήκη ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών οικιακών δραστηριοτήτων, και ακόμη υπολογίζει πόσες θερμίδες καίτε όταν οδηγείτε το όχημά σας ή ως πιλότος ενός αεροπλάνου! Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κορυφαίες λειτουργίες όπως οι χρονικές σημάνσεις, το χρονόμετρο νηστείας και το θρεπτικό ‘’μαντείο’’, θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε Gold Cronometer.

 

5. Open Food Facts

 

Το Open Food Facts είναι μια μη κερδοσκοπική εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες της να κάνουν ενημερωμένες επιλογές τροφίμων και να αποκρυπτογραφούν τις ετικέτες των τροφίμων. Οι χρήστες μπορούν είτε να αναζητήσουν, είτε να σαρώσουν την ετικέτα ενός συγκεκριμένου προϊόντος για να δουν τη διατροφική του βαθμολογία, το αποτύπωμα άνθρακα, τη λίστα συστατικών και τα αλλεργιογόνα του. Τα τρόφιμα μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε λίστες για πρόσβαση αργότερα.Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στο Open Food Facts είναι ο καθορισμός περιβαλλοντικών προτιμήσεων για τα τρόφιμα. Οι χρήστες μπορούν να ταξινομήσουν τα τρόφιμα με βάση το δασικό τους αποτύπωμα και επίσης τη συνολική τους οικολογική βαθμολογία. Είναι επίσης δυνατό να επισημάνετε τα αλλεργιογόνα και να ορίσετε προτιμήσεις επεξεργασίας τροφίμων στις ρυθμίσεις σας. Αν και το Open Food Facts είναι εξαιρετικό για τους οικολογικούς, δεν σας δίνει τη δυνατότητα να φιλτράρετε τα τρόφιμα με βάση τη διατροφή.  Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να βρείτε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε FODMAP ή τρόφιμα φιλικά προς την κετο, τότε αυτή δεν είναι η κατάλληλη για εσάς.Σε αντίθεση με άλλες κλειδωμένες βάσεις δεδομένων, οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν ένα προϊόν στο Open Food Facts, διασφαλίζοντας ότι οι πληροφορίες του προϊόντος παραμέnουν ενημερωμένες.

Διαβάστε επίσης:Η νέα εφαρμογή του Facebook Messenger για iOS είναι ανανεωμένη και δύο φορές πιο γρήγορη!

RELATED PROJECTS