Ανακαλύψτε τις “ύποπτες” εφαρμογές στο iPhone σας για διαρροή ενέργειας
Μόλις απέκτησα το iPhone 6, είχα μία ευχάριστη έκπληξη. Η κατανάλωση της μπαταρίας παρά την έντονη χρήση, διατηρούνταν σε ιδανικά επίπεδα. Συγκεκριμένα ακόμη κι έπειτα από την ολοκλήρωση μιας ημέρας μέτριας ή έντονης χρήσης το χρώμα του εικονιδίου της μπαταρίας, παρέμενε πράσινο, με αρκετή ακόμη διαθέσιμη ενέργεια.
Όμως τα πράγματα σύντομα άρχισαν να χειροτερεύουν και να παίρνουν την κατιούσα. Η συσκευή μου έπαψε να διατηρείται σε λειτουργία μία ολόκληρη ημέρα, με τον μετρητή να μου δίνει συνεχώς προειδοποιήσεις με μηνύματα “χαμηλής στάθμη ισχύος“. Επιπλέον ημέρες που ήταν αναγκαία να χρησιμοποιηθεί η συσκευή ως hotspot, ζήτημα ήταν εάν έφτανα στο σπίτι με αναμμένο το iPhone.
Διαβάστε επίσης: Μην πάτε ταξίδι χωρίς αυτές τις εφαρμογές για iPhone
Μάλιστα πολλές φορές παρατηρούσα πως η ενέργεια ελαττωνόταν, χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Μέσα από το λειτουργικό σύστημα της συσκευής iPhone, υπάρχει ένας ιδιαίτερα εύκολος τρόπος, για να εντοπίσουμε ποιες είναι οι υπαίτιες εφαρμογές, οι οποίες “διαρρέουν” της ενέργεια της συσκευής μας. Τελικά τι συμβαίνει μήπως έχουμε ελαττωματική μπαταρία ή κάποια από τις εφαρμογές είναι αρκετά ενεργοβόρα;
Ας δούμε πως μπορούμε να το μάθουμε:
Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Χρήση και στη συνέχεια ανοίξτε τη σελίδα χρήση μπαταρίας. Θα παρατηρήσετε μία λίστα με όλες τις εφαρμογές, οι οποίες αντλούν ενέργεια από τη την μπαταρία σας. Στην κορυφή της λίστας είναι πιθανόν να εντοπίσετε εφαρμογές όπως Safari ή Mail, αλλά και άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά.
Αναζητήστε ποιες εφαρμογές απορροφούν ασυνήθιστα μεγάλο ποσοστό της μπαταρίας. Εάν βρείτε τέτοιου είδους εφαρμογές, φρόνιμο θα ήταν να εξετάσετε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης ή αντικατάστασης των συγκεκριμένων εφαρμογών. Ενδεχομένως να συναντήσετε και εφαρμογές οι οποίες “δραστηριοποιούνται στο υπόβαθρο” εκμεταλλευόμενες το νέο χαρακτηριστικό, “Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο“.
Διαβάστε επίσης: Speed Test: Πως γράφεις πιο γρήγορα; Swype vs Swiftkey vs φωνητική πληκτρολόγηση
Η ανανέωση αυτή επιτρέπει σε ορισμένες εφαρμογές στο λειτουργικό iOS, να ενημερώνονται ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα η εφαρμογή Facebook, μπορεί να δεχθεί ενημερώσεις των αναρτήσεων, η μία εφαρμογή ειδήσεων όπως η εφαρμογής του CNN, να ανανεώνεται με τις τελευταίες ειδήσεις.
Επίσης το Twitter, να υποδεχθεί τα τελευταία tweets ή η εφαρμογή των μετοχών να ελέγξει αυτόματα για τις τελευταίες αποτιμήσεις, όλα αυτά όπως προείπαμε χωρίς το απαραίτητο άνοιγμα των εφαρμογών. Πολλές εφαρμογές επιθυμούν να ανανεώνονται στο υπόβαθρο, ίσως για κάποιες από αυτές να πρέπει να αφαιρέσετε το δικαίωμα της ανανέωσης.
Κατά τη λειτουργία ανανέωσης εφαρμογών στο υπόβαθρο, η Apple επιτρέπει να χρησιμοποιείται η μικρότερη δυνατή ενέργεια, αλλά όταν ανανεώνονται αρκετές εφαρμογές μαζί, τότε καταναλώνουν ασυνήθιστα μεγάλη ενέργεια. Εάν επιθυμείτε να δείτε ποιες εφαρμογές ανανεώνονται στο υπόβαθρο, επιστρέψτε στο μενού Ρυθμίσεις στην συνέχεια επιλέξτε Γενικά και Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο. Μία τεράστια λίστα εφαρμογών θα παρατηρήσετε στη συγκεκριμένη τοποθεσία, οι περισσότερες αυτών ενεργοποιημένες.
Διαβάστε επίσης: Bitmoji, φτιάξε τον εαυτό σου σε emoji
Εάν θέλετε τη δική μας συμβουλή, απενεργοποιήστε όλες τις εφαρμογές, πλην εκείνων που τις θεωρείτε πραγματικά απαραίτητες. Αν για παράδειγμα επιθυμείτε η εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Gmail να ανανεώνεται στο υπόβαθρο κατά την έλευση νέων μηνυμάτων αλλά δεν σας ενδιαφέρουν τα νέα tweets στην εφαρμογή Twitter, τότε αφήστε ενεργοποιημένη την εναλλαγή της εφαρμογής Gmail κι απενεργοποιήστε την εναλλαγή της εφαρμογής Twitter.
Στη συνέχεια παρακολουθήστε την κατανάλωση της ενέργειας στο iPhone ή στο iPad σας. Επανήλθε η δυνατότητα διατήρησης της ενέργειας και πάλι για μία ολόκληρη ημέρα; Αν ναι τότε οι αλλαγές που κάνατε στις ρυθμίσεις των εφαρμογών είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
από DINFUN