Αν έχετε προβλήματα στο κατέβασμα εφαρμογών στο Mac App Store να πώς θα καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη.
Σε μερικές – όχι τόσο σπάνιες περιπτώσεις – το Mac App Store μπορεί να παρουσιάζει ένα κόκκινο αριθμό πάνω στο εικονίδιό του, που σημαίνει ότι υπάρχουν εφαρμογές για ανανέωση και πρέπει να τις κοιτάξουμε, χωρίς να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ή σε άλλες περιπτώσεις κατεβάζει αρχεία που είναι κατεστραμμένα ή μισά.
Όλα αυτά τα περιστατικά αφορούν σε προηγούμενα κατεβάσματα που πιθανόν διακόπηκαν ή, με κάποιο τρόπο δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν, δημιουργώντας έτσι προβλήματα.
Μερικές φορές, – αν το πρόβλημα είναι σοβαρό – η χειροκίνητη διαγραφή της εφαρμογής που δεν συνεργάζεται και η επανεγκατάστασή της από το App Store, μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Άλλοτε πάλι, όχι.
Τέτοιου είδους προβλήματα, γενικότερα, λύνονται με τη χειροκίνητη διαγραφή των περιεχομένων της προσωρινής μνήμης (cache) του Mac App Store και αυτός ο οδηγός θα σας δείξει το πώς γίνεται αυτό.
Διαγραφή περιεχομένων μνήμης cache του Mac App Store
Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει εφεδρικό αντίγραφο του Mac σας πριν κάνετε οτιδήποτε. Παρόλο που η διαδικασία δεν ενέχει κινδύνους, είναι πάντα καλό να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.
- Κλείστε το Mac App Store, αν είναι ενεργό.
- Ανοίξτε το Τερματικό (Terminal), (διαδρομή /Applications/Utilities/) και γράψτε την ακόλουθη εντολή όπως τη βλέπετε (μπορείτε να την επικολλήσετε αντιγράφοντάς την από εδώ):
- open $TMPDIR../C/com.apple.appstore/
- Πατήστε το πλήκτρο «Return» και ο φάκελος «com.apple.applestore» θα ανοίξει σε ένα παράθυρο του Finder στο macOS.
- Επιλέξτε όλα τα περιεχόμενα του φακέλου (CMD+A) και μετακινήστε τα στον κάδο.
- Προσοχή: Μην σβήσετε ή πειράξετε με οποιονδήποτε τρόπο, αρχεία που βρίσκονται εκτός αυτού του φακέλου.
- Επανεκκινήστε το Mac App Store.
Τώρα θα μπορείτε πια να κατεβάσετε σωστά και χωρίς προβλήματα τυχόν εφαρμογές που δεν κατέβαιναν ή κατέβαιναν και είχαν πρόβλημα και όποια άλλα τυχόν προβλήματα παρουσίαζε το App Store, θα έχουν διορθωθεί. Ομοίως, θα πάψει να δείχνει «νουμεράκια» με δήθεν εφαρμογές που θέλουν ενημέρωση, ενώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο κανονικά.
Δείτε ακόμη: Οδηγίες λήψης εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών από το Mac App Store
από Elichord