Τα επόμενα σχέδια της Apple για το Apple Watch

4ce52d404db72315dfad668ebacf6e70 edd
blog banner ired inner pages

Το Apple Watch αποτελεί μια συσκευή στην οποία η Apple επενδύει διαρκώς από τον Απρίλιο του 2015, όταν και την πρωτοκυκλοφόρησε, μέχρι και σήμερα, που έχει φτάσει αισίως στην 4η γενιά της.

Και όπως φαίνεται, η εταιρεία επιδιώκει να την εξελίξει κι άλλο στα επόμενα χρόνια, τόσο από πλευράς εσωτερικών χαρακτηριστικών, όσο και στο σχεδιαστικό κομμάτι. Ακριβώς σε αυτό το σημείο (σχεδιασμός – design) στέκεται το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εξασφάλισε η Apple από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και αφορά σε ένα πλήρως μαγνητικό λουράκι (band), που μπορεί να ενσωματώσουν τα μελλοντικά Apple Watch.

Διαβάστε επίσης: Ξεκάθαρος ηγέτης στην αγορά των smartwatches το Apple Watch

Μέχρι σήμερα, η Apple προσέφερε, σε διάφορες εκδόσεις του Watch δερμάτινα και Milanese Loop λουράκια, τα οποία κλείνουν μαγνητικά, ωστόσο η νέα πατέντα περιγράφει ένα λουράκι που θα είναι μαγνητικό από τη μια του άκρη ως την άλλη. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε εύκολα να κολλήσει πάνω σε έναν Mac υπολογιστή, την πόρτα ενός ψυγείου ή σε άλλη μεταλλική επιφάνεια ή ακόμα (κι εδώ είναι το πιο χρηστικό κομμάτι της ιστορίας) και να διπλωθεί με τέτοιο τρόπο, που θα προστατεύεται το “σώμα” του ρολογιού, όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται!

Κεραμικό περίβλημα και εξάπλωση του ECG

Επειδή, όμως, το θέμα με τα πλήρως μαγνητικά λουράκια στα Apple Watch είναι κάτι που μπορεί να μας απασχολήσει μελλοντικά και όχι άμεσα, πάμε να δούμε τι αποκάλυψε τις τελευταίες ώρες ο αναλυτής της Apple, Ming-chi Kuo και για το smartwatch της εταιρείας (πέρα από τις άλλες συσκευές, που αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες). Σύμφωνα με τον Kuo, λοιπόν, το νέο Apple Watch θα περιλαμβάνει μια έκδοση με κεραμικό περίβλημα, ενώ η ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή ECG (ηλεκτροκαρδιογράφημα) θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο (πέρα από τη μητρική των Ηνωμένων Πολιτειών και 2-3 άλλες ακόμα, που βρίσκει εφαρμογή για την ώρα).

Σημειώνεται πως το design με το κεραμικό περίβλημα εισήχθη στην Apple Watch Series 2 το 2016. Η εταιρεία συνέχισε να το προσφέρει και με τα ρολόγια Series 3, που κυκλοφόρησαν το 2017, ενώ αφαιρέθηκε από το Series 4, το φθινόπωρο του 2018, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία. Γενικά, πάντως, το κεραμικό περίβλημα είχε συγκεντρώσει θετικά σχόλια και κριτικές, λόγω της μεγάλης του αντοχής και της αντίστασής του σε γρατζουνιές και άλλες εξωτερικές φθορές.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Huawei πως προσπάθησε να αποσπάσει μυστικά (και) για το Apple Watch!

Σε ότι αφορά την εφαρμογή ECG τώρα, που παρουσίασε για πρώτη φορά το Apple Watch, βρίσκει μέχρι σήμερα εφαρμογή μονάχα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Πουέρτο Ρίκο, τις Παρθένους Νήσους και τη Γκουάμ, καθώς με τις υγειονομικές Αρχές των συγκεκριμένων χωρών έχει πετύχει η Apple τις απαραίτητες συμφωνίες. Σύμφωνα με τον Kuo, ανάλογες συμφωνίες θα επιτευχθούν σύντομα και σε άλλες χώρες, ώστε να επεκταθεί ακόμα περισσότερο η χρήση της εφαρμογής, που αναγνωρίζει τις καρδιακές αρρυθμίες και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να… προλάβει χειρότερες, για εκείνον, καταστάσεις!

RELATED PROJECTS