Apple AirTags σε κατοικίδια| υπέρ ή κατά;

2b2e36dca2b8e073eb18fd7fc595df80 75f
blog banner ired inner pages

Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να χαθεί ο καλύτερός σου φίλος. Υπάρχουν ανάλογες συσκευές εντοπισμού, ειδικά σχεδιασμένες για κατοικίδια, αλλά οι τιμές τους είναι πολύ υψηλές σε σχέση με τα Apple AirTags. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Netflix vs Apple Arcade| Ποιος θα επικρατήσει στο χώρο του Gaming

Μερικές συσκευές εντοπισμού κατοικιδίων χρησιμοποιούν δορυφορικό GPS για να εμφανίσουν την ακριβή τοποθεσία τους στην οθόνη του κινητού σας. Κάποιες άλλες χρησιμοποιούν BlueTooth. Αυτό σημαίνει πως οι δεύτερες έχουν αρκετά περιορισμένη εμβέλεια (περίπου 1-30 μέτρα).

Τα Apple AirTags, συνδυάζοντας τις δύο προαναφερόμενες συσκευές, χρησιμοποιούν μια τεχνολογία που ονομάζεται UltraWideBand (UWB). Χρησιμοποιούν BlueTooth για να εντοπίσουν το χαμένο αντικείμενο αν αυτό βρίσκεται αρκετά κοντά σε κάποια συσκευή iPhone. Αν βρίσκεται σε πιο μακρινή απόσταση και το BlueTooth της συσκευής σας δεν μπορεί να συνδεθεί με το AirTag, τότε μπορείτε να το εντοπίσετε μέσω της υπηρεσίας εύρεσης iPhone. Χρησιμοποιώντας το BlueTooth των περαστικών χρηστών iPhone της περιοχής στην οποία βρίσκεται, αυτό θα σας δώσει την ακριβή τοποθεσία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Beta 3 του iOS 15 κυκλοφόρησε και αυτά είναι όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Το μειονέκτημα της παραπάνω λειτουργίας είναι πως η εύρεση iPhone δεν θα σας ειδοποιήσει κατευθείαν την ώρα που το AirTag θα ξεπεράσει κάποια συγκεκριμένη απόσταση από εσάς, σε αντίθεση με μια συσκευή εντοπισμού κατοικιδίων. Ωστόσο αυτή η δυνατότητα θα προστεθεί μελλοντικά, μαζί με την κυκλοφορία του iOS 15.

Ενώ τα AirTags είναι στο ιδανικό μέγεθος για να προσκολληθούν στο κολάρο ενός σκύλου, η Apple έχει τονίσει πως είναι σχεδιασμένα μόνο για αντικείμενα και όχι για ζώα. Παρ’ όλα αυτά έχει φροντίσει να είναι εύκολα αφαιρούμενα, για την αποφυγή ατυχημάτων σε περίπτωση που κολλήσουν κάπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο MagSafe Battery Pack

RELATED PROJECTS