Δείτε τα επτά καλύτερα apps για να κάνετε music streaming στο iPhone σας.
Το music streaming είναι η λογική εξέλιξη της υπόσχεσης που ήλθε μαζί με το iPod και το iPhone αργότερα: να μπορούμε να μεταφέρουμε μαζί μας ολόκληρη τη μουσική μας βιβλιοθήκη με χιλιάδες κομμάτια οπουδήποτε βρισκόμαστε.
Αλλά γιατί να περιοριζόμαστε μόνο σε μερικές χιλιάδες κομμάτια; Γιατί να μη διαλέγουμε από οποιοδήποτε κομμάτι υπάρχει διαθέσιμο; Τώρα πια μπορούμε, χάρη στις εφαρμογές που μας επιτρέπουν το streaming μέσω Internet στο iPhone, iPod και, μέσω browser, στον επιτραπέζιο υπολογιστή μας επίσης. Οι περισσότερες έχουν μια δωρεάν και μια επί πληρωμή έκδοση. Μερικές είναι τύπου “ραδιόφωνο” (επιλέγεις “σταθμό”, αλλά όχι τι παίζει), ενώ άλλες είναι τύπου “jukebox” (επιλέγεις ό,τι θες ν’ ακούσεις και φτιάχνεις και λίστες ακρόασης).
Εδώ λοιπόν βρίσκονται οι επτά καλύτερες.
1. Beats Music
Μια από τις νεότερες προσθήκες στην κατηγορία, η Beats Music, είναι και η καλύτερη. Η Beats Music παίρνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά από τους ανταγωνιστές της – τροποποιούμενες λίστες από το Songza, εύρεση μουσικής από το Pandora, ακρόαση εκτός σύνδεσης (offline) από τα Spotify και Rdio – και δημιουργεί μια καλοσχεδιασμένη, πανίσχυρη και ευέλικτη πλατφόρμα. Δεν έχει δωρεάν έκδοση, αλλά οι πάμπολλες δυνατότητές της και το εξαιρετικό περιβάλλον την οδηγούν αβίαστα στην κορυφή. (4,5 στα 5)
2. Pandora
Το Pandora είναι ο παππούς του streaming στη μουσική και εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες. Ακολουθεί την “ραδιοφωνική” προσέγγιση, όπου εισάγουμε απλώς το όνομα του τραγουδιού ή του καλλιτέχνη και δημιουργεί ένα “σταθμό” με βάση την επιλογή μας. Βελτιστοποιούμε τη λειτουργία του “σταθμού” με το να επικροτούμε ή να απορρίπτουμε τραγούδια από τη λίστα και με το να εισάγουμε επιπλέον καλλιτέχνες ή τραγούδια σε αυτόν. Με μια πραγματικά γιγάντια βάση δεδομένων, είδη μουσικής και συσχετίσεις μεταξύ τους, το Pandora είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να ανακαλύψουμε μουσική νέου είδους. (4,5 στα 5)
3. Spotify
Το Spotify είναι ένας από τους ηγέτες στο χώρο του streaming μουσικής τύπου jukebox. Αντί να ακούμε λοιπόν κάποιο “σταθμό” όπως στο Pandora, με βάση τις προτιμήσεις μας, στο Spotify απλά ψάχνουμε τον καλλιτέχνη ή το τραγούδι της προτίμησής μας με μερικά κλικ του ποντικιού. Το Spotify προσφέρει μια δωρεάν έκδοση με διαφημίσεις και μια επί πληρωμή έκδοση που αφαιρεί τις διαφημίσεις, παρέχει απεριόριστη ακρόαση εκτός σύνδεσης και επιτρέπει την ακρόαση σε συσκευές iOS με 9,99$ το μήνα. (4 στα 5)
Δείτε ακόμη: Γνωρίστε την υπηρεσία streaming μουσικής, Spotify
4. Rdio
Το Rdio χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα ακρόασης τύπου jukebox όπως και το Spotify όπου ψάχνουμε για το τραγούδι που θέλουμε – σχεδόν όποιο τραγούδι θέλουμε. Προσφέρει δωρεάν έξι μήνες ακρόασης, μετά τους οποίους θα χρειαστεί να πληρώσουμε 4,99$ το μήνα ή 9,99$ το μήνα αν θέλουμε υποστήριξη για συσκευές iOS. Το Rdio έχει μουσική που το Spotify δεν έχει (και αντιστρόφως) και ένα καθαρό και μοντέρνο περιβάλλον που αρέσει σε πολλούς. (4 στα 5)
5. iTunes Radio
Το iTunes Radio φέρνει ένα τύπο ραδιοφωνικού σταθμού στην υπάρχουσα μουσική βιβλιοθήκη μας, μέσω του iTunes του Mac και του PC και της εφαρμογής “Μουσική” στις συσκευές iOS. Προσφέρει τις περισσότερες από τις λειτουργίες που έχει και το Pandora αλλά με περισσότερα “skip” (6 skip την ώρα ανά σταθμό) και χωρίς όρια της δωρεάν ακρόασης και γι’ αυτό, είναι μια καλή αρχή. Ωστόσο, δεν έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει από το Pandora. (3 στα 5)
Δείτε ακόμη: “Spotify Killer” από την Apple
6. Xbox Music
Η Microsoft έφερε το Xbox Music και στο iPhone με αυτή την εφαρμογή της. Δυστυχώς όμως, άφησε πολλές από τις καλύτερες δυνατότητές της πίσω στο Internet και στις κονσόλες της. Η εφαρμογή λοιπόν, δεν περιλαμβάνει εύρεση μουσικής έχει πολλά προβλήματα στην αναπαραγωγή και σταματάει για να γεμίσει τη μνήμη της (buffer) πολύ συχνά. Αν και η υπηρεσία είναι καλή σε άλλες πλατφόρμες, στο iOS έχει πολλές παιδικές ασθένειες που ελπίζουμε να διορθώσει στο μέλλον (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία). (2 στα 5)
7. Twitter #music
Ο τιτάνας των κοινωνικών δικτύων, Twitter, δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στο streaming μουσικής με μια εφαρμογή που είναι εστιασμένη στο διαμοιρασμό μουσικής. Στην πραγματικότητα δεν επιτρέπει το πραγματικό streaming – χρειάζεται μια σύνδεση Spotify ή Rdio για να το επιτύχει κανείς – και δεν έχει και πολύ μεγάλες δυνατότητες εύρεσης μουσικής ή δημιουργίας λιστών ακρόασης. Μάλλον μια αποτυχημένη κίνηση για το Twitter. (1 στα 5).
Δείτε ακόμη: Που βαδίζει η Μουσική Βιομηχανία;
από Elichord