Θα γκρινιάξουμε όλοι μαζί μήπως και εισακουστούμε και μας κάνουν το χατίρι;
Όταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, σήμερα, αφορά το γεγονός ότι τα νέα smartphones είναι τόσο καλά που καταλήγουν να μοιάζουν βαρετά, τότε, ίσως, είναι περιττό να παραπονιόμαστε για κάποιες δευτερεύουσες ελλείψεις.
Βέβαια, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το να εκφράζουμε την άποψή μας είναι ένας πολύ απλός και καλός τρόπος για να ενθαρρύνουμε τις εταιρείες ώστε να φτιάχνουν καλύτερα προϊόντα.
Για το λόγο αυτό, σήμερα, θα «γκρινιάξουμε» για μερικές από τις τελευταίες τάσεις στα smartphones που δεν μας αρέσουν σχεδόν καθόλου. Αν είμαστε πολλοί που συμφωνούμε, τότε, ίσως, οι κατασκευαστές και οι προγραμματιστές να βελτιώσουν τα προϊόντα τους προς όφελός μας.
Η θύρα ακουστικών προς εξαφάνιση
Αν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάτι είναι ότι η ασύρματη σύνδεση είναι καλύτερη και πιο βολική από την ενσύρματη, σχεδόν για όλα τα τεχνολογικά προϊόντα. Με αυτό το σκεπτικό, είναι λογικό η Apple (και πιθανότατα και η Samsung) να μας οδηγούν σε ένα μέλλον χωρίς υποδοχή ακουστικών στα smartphones. Προς το παρόν, όμως, ασύρματη σύνδεση σημαίνει τεχνολογία Bluetooth, η οποία δεν έχει βρει ακόμη τον καλύτερό της εαυτό.
Υπάρχουν κι άλλα μειονεκτήματα όσον αφορά την αφαίρεση της θύρας ακουστικών, όπως το ότι οι χρήστες θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ακουστικά που έχουν ήδη και ή να αγοράσουν καινούρια ή να προμηθευτούν κάποιο ειδικό dongle.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τεχνολογικές εταιρίες θέλουν να εξαφανίσουν όσα περισσότερα καλώδια μπορούν, αλλά, θα θέλαμε να κρατήσουν τα ενσύρματα ακουστικά για λίγο ακόμη.
Θυσιάζοντας τη μπαταρία για χάρη της λεπτότητας
Ένα από τα πιο «μελανά» σημεία στα smartphones είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτό συμβαίνει, πλέον, επειδή οι μπαταρίες δεν είναι αρκετά μεγάλες όσο στο παρελθόν. Φυσικά, απολαμβάνουμε να κρατάμε πολύ λεπτές συσκευές αλλά κάθε νέο χαρακτηριστικό χρειάζεται και μια θυσία.
Ίσως, οι κατασκευαστές να πρέπει να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν και πάλι μερικές συσκευές smartphone με μεγαλύτερο πάχος, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνουν μπαταρίες που δεν χρειάζονται φόρτιση πάνω από μια φορά την ημέρα.
Ληστρικές πρακτικές στον σχεδιασμό των mobile games
Υπάρχουν κάποια εξαιρετικά mobile games που διατίθενται εντελώς δωρεάν και είναι εξ αρχής ειλικρινή με όσους επιθυμούν να τα κατεβάσουν. Και ενώ κάποια δεν διαθέτουν in app αγορές, κάποια άλλα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να κάνουν κανονική «αφαίμαξη» στους παίκτες.
Για παράδειγμα, το επιτυχημένο Candy Crush Saga ξεκινά με εύκολες πίστες για να κερδίσει γρήγορα το ενδιαφέρον του χρήστη. Σύντομα, τα επίπεδα δυσκολεύουν τόσο πολύ που είναι σχεδόν αδύνατο να ολοκληρωθούν χωρίς power-ups. Αν δεν έχετε καθόλου αυτοσυγκράτηση, είναι πιθανό να κάνετε ένα μεγάλο λογαριασμό.
Συνδρομητικές εφαρμογές
Όταν ορισμένες εφαρμογές, όπως π.χ. το Microsoft Office, δεν έχουν μια εφάπαξ τιμή αλλά ζητούν χρέωση ανά μήνα, αρχίζουμε να νιώθουμε ότι κάποιος μας εκμεταλλεύεται. Η δικαιολογία της Microsoft; Η εταιρεία θα προσθέτει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά και το Office θα είναι μια πλατφόρμα που θα βελτιώνεται με το χρόνο.
Ακούγεται συναρπαστικό, αλλά οι περισσότεροι χρήστες θέλουν, απλώς, να πληκτρολογήσουν μερικά έγγραφα, από καιρού εις καιρόν και δεν υπάρχει λόγος να δίνουν χρήματα για κάτι που, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ.
Μεγάλος αριθμός apps
Τα app stores διαθέτουν εκατομμύρια εφαρμογές. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι για τα …σκουπίδια. Αυτό σημαίνει ότι όταν ψάχνετε για εφαρμογές, δύσκολα θα φτάσετε στις λίγες και καλές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Το να γκρινιάζουμε επειδή έχουν ποικιλία επιλογών, μπορεί να φαίνεται παράλογο, αλλά πρόκειται για ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Το ξεκαθάρισμα είναι δουλειά των ίδιων των app stores (της Apple και της Google), αλλά έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν, αν θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση.
Διαβάστε επίσης: «Προτάσεις – 9 σημαντικοί ιστότοποι που περιμένουν να τους επισκεφθείτε»
Από mirelen