Αντιμέτωπη με νέες κατηγορίες βρίσκεται η Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις οποίες δεν εγκατέστησε φίλτρα εξαερισμού στα MacBooks και iMacs, χαμηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την ταχύτητα λειτουργίας των επεξεργαστών και προκαλώντας σκιές σε διάφορα σημεία της οθόνης από παγιδευμένη σκόνη. Συνέπεια αυτών, είναι οι δαπανηρές επισκευές για τους καταναλωτές. ως αποτέλεσμα δαπανηρές επισκευές για τους καταναλωτές.
Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο 2018 MacBook Air!
Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση… “Η Apple είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο σήμερα, επειδή οι καταναλωτές την εμπιστεύονται για τα αξιόπιστα και ποιοτικά προϊόντα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποκαταστήσει ένα από τα πιο απλά και γνωστά προβλήματα στην τεχνολογική κοινότητα – τη συσσώρευση σκόνης. Αυτό το ελάττωμα κοστίζει στους ιδιοκτήτες προϊόντων της Apple εκατοντάδες δολάρια σε επισκευές, και η ίδια η εταιρεία αρνείται να αναλάβει την ευθύνη”.
Με βάση την αγωγή που έχει κατατεθεί, χρήστες των iMac, iMac Pro, MacBook Pro, MacBook και MacBook Air έχουν παρατηρήσει λεκέδες και κηλίδες στο εσωτερικό των οθονών των υπολογιστών τους ,καθώς και υπερβολική βραδύτητα στη λειτουργία, λόγω προβλημάτων θέρμανσης που προκαλεί η έλλειψη φίλτρου εξαερισμού.
Ο υπολογιστής εισάγει αέρα για να ψύξει τα εξαρτήματά του, αλλά χωρίς φίλτρο, η σκόνη παγιδεύεται μέσα. Αυτό επηρεάζει την οθόνη και τη μητρική πλακέτα του υπολογιστή, προκαλώντας υπερβολική, για τα δεδομένα, θερμότητα.
Το δικηγορικό γραφείο υποστηρίζει πως η Apple χρεώνει τους πελάτες με ποσά που ξεπερνούν τα 500 δολάρια για τη διόρθωση των συγκεκριμένων προβλημάτων και προσθέτει πως έχουν επηρεαστεί μοντέλα iMac και MacBook από το 2013 έως το 2018.