Super Mario Run – Τι μας άρεσε και τι όχι στο δημοφιλές παιχνίδι

7df65cdd7a0b1ffe9c0b0ea60ab6fdbc bb7
blog banner ired inner pages

Το πρώτο παιχνίδι για smartphone της Nintendo είναι μια “συμβιβασμένη” εκδοχή του κλασικού Super Mario.

Για να λειτουργήσει με άνεση σε μια οθόνη αφής, η Nintendo έπρεπε να αλλάξει εντελώς την αποδεδειγμένα επιτυχημένη φόρμουλα του Super Mario. Η εταιρία έχει τεράστια εμπειρία στο φορητό gaming και στο Super Mario Run βρήκε αρκετούς δημιουργικούς τρόπους για να προσαρμόσει το αγαπημένο παιχνίδι όλων των εποχών στη mobile εκδοχή του.
Σε αυτή τη version, το Super Mario Run δεν είναι ένα παραδοσιακό side scrolling παιχνίδι. Αντιθέτως, ο ήρωας τρέχει αυτόματα και συνεχώς προς τα δεξιά της οθόνης. Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει τα άλματά του πατώντας ανάλογα στην οθόνη αφής.

Μια από τις πιο ασυνήθιστες ανατροπές στο Mario είναι ότι νιώθεις ότι σκαρφαλώνεις σε έναν πύργο, προχωρώντας κάθετα. Αυτό ευνοείται από το γεγονός ότι το παιχνίδι παίζεται με το ένα χέρι, σε portrait mode. Στο κλασικό παιχνίδι, στα περισσότερα επίπεδα, ο Mario προχωρούσε σε ζιγκ ζαγκ κατά μήκος της οθόνης.

Η κύρια λειτουργία του παιχνιδιού είναι το World Tour, με 24 επίπεδα και έξι κόσμους. Κάθε στάδιο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναπαράγεται πολλές φορές, με πολλαπλά μονοπάτια για εξερεύνηση και με νομίσματα που σταδιακά είναι δυσκολότερο να βρεθούν.

Μια δευτερεύουσα λειτουργία είναι αυτή που ανταγωνίζεστε τους φίλους σας για την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία, αλλά όχι σε πραγματικό χρόνο αφού το παιχνίδι δεν διαθέτει πραγματικό multiplayer.

Σε πρακτικό επίπεδο, το παιχνίδι είναι δωρεάν για κατέβασμα από το App Store αλλά προσφέρει μόνο τις πρώτες τρεις πίστες. Στη συνέχεια απαιτείται αγορά της full version με 9.99 ευρώ, χωρίς να απαιτούνται επιπλέον in app αγορές.

 

 

Η απαίτηση για online σύνδεση σημαίνει ότι αν τα δεδομένα ή το Wi-Fi είναι ασταθή, το παιχνίδι, ίσως, διακοπεί προσωρινά μέχρι το σήμα να γίνει ισχυρότερο. Αυτό το στοιχείο, από μόνο του, καθιστά εντελώς ακατάλληλο το παιχνίδι για χρήση σε πολλά μέρη, όπως αεροπλάνα ή το μετρό.

Την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού, έγιναν 2,85 εκατομμύρια downloads από το App Store, κερδίζοντας κατά πολύ το Pokemon Go που είχε 900.000 downloads το πρώτο 24ωρο. Βέβαια, η σύγκριση δεν είναι δίκαια: το Super Mario Run κυκλοφόρησε σε 150 χώρες ταυτόχρονα ενώ το Pokemon Go έκανε το ντεμπούτο του αρχικά μόνο σε τρεις.

Η αξία των δέκα ευρώ μπορεί να ακούγεται υπερβολική και πιθανότατα είναι, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι το mobile game τερματίζεται περίπου σε 2 ώρες. Όμως το γεγονός ότι μπορείς να επανέλθεις στις πίστες για να ανακαλύψεις νέους δρόμους και το ότι μπορείς να ανταγωνιστείς τους φίλους σου στην αναζήτηση coins, το κάνει ελκυστικό και ενδιαφέρον.

Το ότι δεν υπάρχει offline version είναι εξαιρετικά αρνητικό και είναι κάτι που συμβαίνει – κατά τη Nintendo – για λόγους προστασίας από την πειρατεία λογισμικού. Αλλά ό,τι κι αν βρούμε να προσάψουμε στο Super Mario Run, η τεράστια βάση θαυμαστών του Mario, εδώ και 35 χρόνια, είναι ανίκητη.

Διαβάστε επίσης: «Το Super Mario Run θα απαιτεί συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο»

Από mirelen

RELATED PROJECTS