Review Crazy Talk 7 για Mac, iOS και Windows

blog banner ired inner pages

Crazy Talk 7 (Mac, Windows, iOS)

Δώστε φωνή και κίνηση στις φωτογραφίες σας

Πώς θα σας φαινόταν να βάζατε μια φωτογραφία σας να λέει συγκεκριμένα πράγματα με φυσική κίνηση των χειλιών, εμφάνιση αληθοφανών συναισθημάτων και κινήσεις του κεφαλιού, των ματιών και του στόματος που να συμφωνούν με τα λεγόμενα; Πώς θα σας φαινόταν να βάζατε μια φωτογραφία της γάτας σας να τραγουδάει; Ή ενός φίλου σας να μιλάει με φωνή ρομπότ;

Όλα αυτά και πολλά άλλα μπορείτε να κάνετε με το Crazy Talk 7 της Reallusion. Στην πραγματικότητα μάλιστα έχετε τόσες δημιουργικές επιλογές, που μόνο η φαντασία σας μπορεί να σας σταματήσει. Και το σπουδαιότερο είναι ότι, αν έχετε συσκευή iOS, μπορείτε να έχετε την αντίστοιχη έκδοση της εφαρμογής στη συσκευή σας και να συνεργάζεται με το μεγάλο “αδελφό” πρόγραμμα στο Mac ήτο PC σας.

Παρουσίαση και λειτουργία

Το Crazy Talk 7 βγαίνει, όπως είπαμε, σε τρεις εκδόσεις και όσον αφορά τα Windows μπορούμε να το αγοράσουμε και να το κατεβάσουμε από το δικτυακό τόπο της εταιρίας Reallusion. Όσον αφορά τα Mac μπορούμε να το αγοράσουμε απ’ το Mac App Store ή από το δικτυακό τόπο της εταιρίας και για το iOS το κατεβάζουμε από το iTunes Store. Επιπλέον υπάρχει και η μεγαλύτερη έκδοση Crazy Talk 7 Pro με πιο πολλές δυνατότητες και δωρεάν περιεχόμενο, αλλά τον απλό χρήστη τον καλύπτει η απλή έκδοση και δε χρειάζεται να σπαταλήσει το επιπλέον ποσό αν δεν έχει ανάγκη τις επαγγελματικές δυνατότητες του Pro.

1 Αφού λοιπόν κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα, το εκτελούμε και εμφανίζεται η οθόνη της παρακάτω εικόνας:

ired-mac-Crazy-talk-7-review-01

2 Όπως βλέπουμε, στο δεξιό πάνελ του κεντρικού παραθύρου της εφαρμογής, υπάρχουν έτοιμα templates που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να πειραματιστούμε πριν αρχίσουμε να βάζουμε δικές μας φωτογραφίες.

3 Παίρνουμε λοιπόν ένα από αυτά και το σύρουμε με το δείκτη του ποντικιού στο κεντρικό παράθυρο εργασίας όπου και το αφήνουμε (δείτε επόμενη εικόνα).

ired-mac-Crazy-talk-7-review-02

4 Αμέσως θα αρχίσει να παίζει μια προεπισκόπηση για να δούμε πώς είναι το πρότζεκτ. Επειδή πρόκειται για έτοιμο πρότζεκτ, η φωτογραφία του “τρελού επιστήμονα” έχει ήδη φωνή και κίνηση πράγμα που θα δούμε καθώς θα αρχίσει να παίζει το βίντεο.

5 Μπορούμε λοιπόν εμείς εδώ να προσθέσουμε ένα δικό μας ηχητικό αρχείο στη θέση της ήδη εγγεγραμμένης φωνής και να συγχρονίσουμε τη φωτό να ανταποκρίνεται στο καινούριο ηχητικό αρχείο.

6 Πατώντας το πλήκτρο ανάπτυξης των στοιχείων του πρότζεκτ (μικρό παραλληλόγραμμο δεξιά από το πεδίο που δείχνει τη χρονική διάρκεια του πρότζεκτ) θα δούμε να αναπτύσσεται το παράθυρο της εφαρμογής (δείτε επόμενη εικόνα).

ired-mac-Crazy-talk-7-review-03

Στα αριστερά στο κάτω μέρος του παραθύρου βλέπουμε τα στοιχεία που μπορεί να περιλαμβάνει ένα πρότζεκτ. Αυτά είναι:

  • Voice-Φωνή. Εδώ τοποθετείται το ηχητικό αρχείο που θέλουμε να “απαγγείλει” η φωτογραφία μας.
  • Motion Clip-Φωτό. Εδώ τοποθετείται η φωτογραφία που θέλουμε να “μιλήσει”.
  • Auto Motion-Αυτόματη Κίνηση. Εδώ μπαίνει το εφέ αυτόματης κίνησης που θα δώσει “συναισθήματα” και θα κάνει τη φωτό να ανταποκρίνεται στον ήχο ομιλίας.
  • Music-Μουσική. Εδώ τοποθετείται κάποια μουσική υποβάθρου που μπορεί να συνοδεύει το πρότζεκτ μας αν θέλουμε.

Βλέπουμε ότι σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα είναι απλό και φιλικό στη χρήση και μπορεί να παράγει εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα.

Τα εργαλεία που εμφανίζονται στη γραμμή εργαλείων (κάτω από τα μενού) χρησιμεύουν για τις εξής εργασίες (από αριστερά προς τα δεξιά).

  • Εργαλείο Import Picture. Πατώντας το εικονίδιο με τη μορφή ανθρώπου ανοίγει ένα παράθυρο που μας επιτρέπει να εισάγουμε φωτογραφίες από αρχείο ή από την κάμερα του υπολογιστή.
  • Εργαλείο Color Adjustmnet. Μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε τα χρώματα (αυτόματα ή χειροκίνητα) σε μια φωτογραφία που έχουμε εισάγει.
  • Εργαλείο Face Fitting Editor. Μας επιτρέπει να ορίσουμε το περίγραμμα του προσώπου ώστε το πρόγραμμα να κάνει αναγνώριση των χαρακτηριστικών του προσώπου (μάτια, στόμα, μύτη μαλλιά κλπ). Εδώ επίσης λέμε στο πρόγραμμα αν το πρόσωπο της φωτό είναι άνθρωπος, καρτούν, ζώο κλπ.
  • Εργαλείο Eye Settings. Με αυτό κάνουμε όλες τις ρυθμίσεις για την κίνηση των ματιών (και είναι πολλές και με μεγάλη λεπτομέρεια.
  • Εργαλείο Teeth Settings. Παρόμοια με αυτό ρυθμίζουμε το στόμα και τα δόντια, το λαρύγγι και τη γλώσσα.
  • Εργαλείο mask Editor. Με αυτό λέμε στο πρόγραμμα ποιο είναι το υπόβαθρο της φωτογραφίας ώστε να το αφαιρέσει για να μείνει μόνο το πρόσωπο. (Εδώ καλό είναι να προσθέσουμε ότι οι φωτογραφίες που τυχόν θα εισάγουμε θα πρέπει να είναι σε ενιαίο υπόβαθρο ή να έχουν διαφάνεια – όπως τα αρχεία του Photoshop – ώστε να μπορούμε εύκολα να ξεχωρίσουμε το πρόσωπο).
  • Εργαλείο Background Settings. Με αυτό λέμε στο πρόγραμμα αν θέλουμε μόνο το πρόσωπο ή θέλουμε και υπόβαθρο και μπορούμε να προσθέσουμε μια εικόνα που θέλουμε για υπόβαθρο.
  • Εργαλείο Audio Import. Με αυτό εισάγουμε κάποιο αρχείο ήχου που θέλουμε, ή κάνουμε απευθείας ηχογράφηση. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα Text to Speech (με απαγγελία από ανδρική ή γυναικεία φωνή) όπως και η εισαγωγή Voice Scripts που είναι μεικτά ηχητικά και motion αρχεία.
  • Εργαλείο Face Puppet. Με το εργαλείο αυτό ρυθμίζουμε την κίνηση σε διάφορα τμήματα του προσώπου ή/και εισάγουμε έτοιμα animations από τα templates του προγράμματος.
  • Εργαλείο Auto Motion Settings. Με αυτό ρυθμίζουμε την κίνηση και τις συναισθηματικές αντιδράσεις συνολικά στο πρόσωπο σε σχέση με το ηχητικό αρχείο.
  • Εργαλείο Export. Με το εργαλείο αυτό εξάγουμε το τελικό animationσε αρχείο βίντεο, εικόνας ή το ανεβάζουμε στο δικτυακό τόπο χρηστών της εταιρίας για να το μοιραστούμε με άλλους.

Όταν επιλέξουμε τα εργαλεία Eye Settings και Teeth Settings, θα δούμε στο πλαϊνό δεξιό πάνελ ότι εμφανίζονται τα αντίστοιχα έτοιμα templates του προγράμματος που μπορούμε να εφαρμόσουμε για δική μας ευκολία (δείτε παρακάτω εικόνες).

ired-mac-Crazy-talk-7-review-04

ired-mac-Crazy-talk-7-review-05

Τέλος, υπάρχει και μία κάθετη γραμμή εργαλείων στην αριστερή πλευρά του παραθύρου της εφαρμογής που χρησιμεύουν για την επεξεργασία της εικόνας μας. Αυτά λειτουργούν ως εξής (από πάνω προς τα κάτω):

  • Εργαλείο Home. Επιστρέφει την εικόνα στην αρχική της κατάσταση αναιρώντας κάθε επεξεργασία.
  • Εργαλείο Move. Μετακινεί την εικόνα σε όποιο σημείο θέλουμε.
  • Εργαλείο Turn. Περιστρέφει την εικόνα.
  • Εργαλείο Zoom. Μεγεθύνει/μικραίνει την εικόνα.
  • Εργαλείο Full Screen. Μας μεταφέρει σε κατάσταση πλήρους οθόνης.
  • Εργαλείο Undo. Εργαλείο αναίρεσης.
  • Εργαλείο Redo. Εργαλείο επανάληψης.

Τελικά συμπεράσματα

Το Crazy Talk 7 είναι ένα εύχρηστο, φιλικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα. Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε κινούμενες και ομιλούσες φωτογραφίες με όποιο θέμα/πρόσωπο θέλουμε και να το βάλουμε να λέει ό,τι θέλουμε. Κι αν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομερείς ρυθμίσεις, μας δίνει και αυτή τη δυνατότητα.

Προσθέσαμε και ένα βίντεο για να δείτε τις δυνατότητές του.

RELATED PROJECTS